Επί δικαίων και αδίκων ο νέος φόρος ακινήτων και στο νέο δήμο Κηφισιάς   •  Ένα μισθό και πάνω καλούνται να πληρώσουν οι περισσότεροι κάτοικοι • Φουντώνουν οι αντιδράσεις και τοπικά  • Σε συγκέντρωση μπροστά στην εφορία Κηφισιάς τη Δευτέρα 26/9 καλεί η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς

Με εφ άπαξ επιβάρυνση που σε αρκετούς πολίτες ξεπερνάει και τον ένα μισθό, το νέο τέλος ακινήτων συνέχεια προηγούμενων φόρων επιχειρεί να εξοντώσει τους μη έχοντες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους άνεργους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Με αμφίβολη την αποτελεσματικότητα του μέτρου, αφού  το κίνημα «Δεν πληρώνω», απειλεί να ακυρώσει στη πράξη το νέο χαράτσι, οι χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων κάτοικοι του δήμου Κηφισιάς καλούνται να πληρώσουν ιδιαίτερα υψηλά ποσά λόγω των υψηλών τιμών ζώνης της περιοχής
Οι συντελεστές του τέλους ανά τετραγωνικό είναι 5 στις φτηνότερες ζώνες της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας και φτάνουν το 12 και το 14 στις ακριβές ζώνες της Κηφισιάς και της Εκάλης. Ο δε συντελεστής παλαιότητας, είναι συντελεστής προσαύξησης,  αφού αυξάνει το τελικό ποσό αντί να το μειώνει, όπως συνήθως συμβαίνει.
Με τι λεφτά θα πληρωθούν αυτοί οι υψηλοί φόροι μόνο η κυβέρνηση ξέρει.  Από το μέτρο, βέβαια,  εξαιρούνται οι ναοί, μοναστήρια και οι μεγάλες βιομηχανιές.

[box]Ένα ακραίο αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα της κοινωνικής αδικίας  στην οποία οδηγεί το τέλος ακινήτων

Νοικοκυρά ιδιοκτήτρια υπόγειου διαμερίσματος στην περιοχή των εργατικών πολυκατοικιών της Κηφισιάς επιφάνειας 50 τετραγωνικών και με παλαιότητα άνω των 26 ετών θα πληρώσει τέλος 250 ευρώ. Το τέλος αυτό αναλογεί στο 0,4% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου,  που είναι 62.500 ευρώ.
Εφοπλιστής με βίλα στην Εκάλη επιφάνειας 500 τ.μ., παλαιότητας άνω των 26 ετών, θα πληρώσει τέλος 7.000 ευρώ, αλλά το τέλος αυτό αντιστοιχεί στο 0,3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου το οποίο ανέρχεται στο ποσόν των 2.2750.000 ευρώ[/box]

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς Ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΛΑΕ ΠΟΛΕΜΑ
Σοκ και δέος, Αρμαγεδώνας, λεηλασία του λαού μόνον έτσι περιγράφεται η ανάλγητη επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση και τρόικα, σε βάρος μας. Εργαζόμενοι σκλάβοι, χωρίς ΣΣΕ, μισθοί και συντάξεις πείνας, χιλιάδες απολυμένοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, νέοι άνεργοι ή μισθοί 500 Ευρώ, φοροεπιδρομή σε φτωχούς και μικρομεσαίους, χαράτσια, χωρίς τέλος, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και υπηρεσιών, διάλυση, υγείας, πρόνοιας, έρευνας, σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους, αποθήκες της νέας γενιάς, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας της αγοράς και των χορηγών. Και κρατική τρομοκρατία, ΜΑΤ, χημικά, αύρες και εκβιασμοί για να μπορέσουν να περάσουν την πολιτική τους.
Κάθε μέρα κάθε βδομάδα και νέα μέτρα, το μαρτύριο της σταγόνας, για την εκταμίευση της κάθε δόσης που επιστρέφει ολόκληρη στους τοκογλύφους δανειστές στο πολλαπλάσιο, αφήνοντας μιαν απέραντη έρημο δυστυχίας και εξανδραποδισμού του λαού και της χώρας.
Πληρώστε, μας λένε, γιατί αλλιώς θα αναγκαστούμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Αλλά τα μέτρα δεν έχουν όριο. Όσο πληρώνουμε, τρόικα και κυβέρνηση ζητούν κι άλλα. Όριο μπορεί να μπει μόνο από την κινητοποίηση του λαού. Το ξέρουν κι αυτοί και δοκιμάζουν τα όριά μας εκβιάζοντας. Ας ξεσηκωθούμε λοιπόν τώρα, γιατί σε λίγο θα είναι αργά.
Πληρώστε, μας λένε, γιατί έτσι θα σώσουμε τη χώρα. Αλλά η φορολαίλαπα είναι βαθιά ταξική, ληστεύει τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων χωρίς να ακουμπά τον πλούτο και τις ανομίες των μεγαλοφοροφυγάδων. Δεν σώζεται η χώρα, είναι οι κερδοσκόποι που θα σωθούν, αυτοί εισπράττουν όσα εμείς πληρώνουμε, τάχα για τη σωτηρία της πατρίδας.
Πληρώστε, μας λένε, γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε. Ξέρουμε πως η χρεοκοπία θα έρθει σύντομα, όταν το κόστος για τους κερδοσκόπους θα είναι ελάχιστο, όταν η χώρα δε θα έχει τίποτα άλλο να ξεπουλήσει, όταν οι λαϊκές καταχτήσεις θα έχουν όλες χαθεί.
Τους απαντάμε πως δεν πληρώνουμε το χρέος τους:
Γιατί δεν χρωστάμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς, γιατί δεν πουλάμε τη δημόσια περιουσία υποθηκεύοντας κάθε προοπτική του λαού και της χώρας για πάντα, γιατί δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους.
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ σε εργοστάσια, γραφεία, χώρους δουλειάς, γειτονιές και πλατείες και δρόμους για να μην πλΑηρωθεί το νέο χαράτσι. Σας καλούμε, αν δεν έχετε άμεση ανάγκη φορολογικής ενημερότητας, να αγνοήσετε τα ειδοποιητήρια της Εφορίας και να μην σπεύσετε να πληρώσετε τη δόση από το χαράτσι. Οι δικηγορικοί σύλλογοι ετοιμάζουν μαζικές αγωγές και στήριξη όσων δεν θα πληρώσουν. Έτσι κι αλλιώς, η μεγαλύτερη επίπτωση είναι η επιβάρυνση με 1% το μήνα στο ποσό που έχει το ειδοποιητήριο της Εφορίας. Για όσους δεν μπορούν να μη πληρώσουν, πληρώστε με Δήλωση Επιφύλαξης κατά της εισφοράς.
Η Επιτροπή Αγώνα σας καλεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26-9-11 στις 6 μ.μ. ανοιχτή συγκέντρωση μπροστά στην εφορία Κηφισιάς (Αχαρνών 43), για να συζητήσουμε και να προετοιμάσουμε την αντίσταση στις νέες φοροεπιδρομές και να μεθοδεύσουμε το πως θα αντιδράσουμε ενωμένοι αποφασισμένοι.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ, ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Η Επιτροπή Αγώνα θα πάρει το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες για να γίνει κάθε γειτονιά κάθε πλατεία κάθε χώρος δουλειάς εστία αντίστασης ανατροπής και πάλης

Προηγούμενο άρθροΚατάρρευση οικοδομής με πέντε τραυματίες στην Κηφισιά
Επόμενο άρθροΠορεία στο Καστρί οι μαθητές της Νέας Ερυθραίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.