Απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», μετά από 122 ημέρες απεργίας, πραγματοποίησαν νέα δυναμική κινητοποίηση και πορεία στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά

Με νέα δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Μάνεση, επί των οδών Όθωνος και Κόκκοτα και μαχητική πορεία στους δρόμους της Κηφισιάς, οι απεργοί χαλυβουργοί -που βρίσκονται στην 122η μέρα απεργίας -, συνεπικουρούμενοι από δυνάμεις του ΠΑΜΕ και άλλους υποστηρικτές του αγώνα τους, έστειλαν για μια ακόμη φορά μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης απέναντι στην εργοδοσία, η οποία εξακολουθεί να παραμένει αδιάλλακτη και αρνείται ακόμη και συνάντηση μαζί τους.
Από το πρωί οι χαλυβουργοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Περίπου 400 άτομα πορεύτηκαν στη λεωφόρο Κηφισίας με αγωνιστικό παλμό και με το κεντρικό πανό τους «Όχι στις απολύσεις, όχι στην τρομοκρατία», φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Η χαλυβουργία θησαυρίζει από τον εργάτη που ξεζουμίζει» και «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι».
Φτάνοντας στα γραφεία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» τούς περίμεναν διμοιρία των ΜΑΤ, αλλά και αντισυγκέντρωση απεργοσπαστών και εργαζομένων στα γραφεία της εταιρείας, που κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα «Αγώνας χωρίς κόμματα», «Θέλουμε δουλειά, ΠΑΜΕ μακριά» και «Αυτό το σωματείο μάς ΠΑΕΙ στο ταμείο».
«Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», ανταπάντησαν οι απεργοί. Υπήρξαν ένταση και αποδοκιμασίες, αν και οι 20-25 απεργοσπάστες, φρουρούμενοι από τις δυνάμεις καταστολής, όσο και αν προσπάθησαν, δεν ήταν δυνατό να ξεπεράσουν σε παλμό τους απεργούς χαλυβουργούς, που συνεχίζουν την προσπάθειά τους για το συντονισμό όλων των μεταλλεργατών.
Μάλιστα, απειλήθηκαν και επεισόδια μεταξύ των δυο πλευρών, που δεν είχαν και συνέχεια, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, πέραν κάποιων φραστικών αντεγκλήσεων. Καθώς ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να δει τον πρόεδρο του σωματείου των χαλυβουργών, προς στιγμή δημιουργήθηκε ένταση και παραλίγο συμπλοκή.
Παρενέβησαν τα ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια στο γεγονός. Οι απεργοί χαλυβουργοί παρέμειναν για αρκετή ώρα μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», βροντοφωνάζοντας «Μάνεση, Μάνεση, άκουσε καλά, αντίσκηνα θα στήσουμε εδώ στην Κηφισιά». Εκτός των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ήταν εκεί για να ενισχύσουν τον αγώνα τους μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς και δεκάδες άλλοι πολίτες.
Μετά τις απολύσεις της προηγούμενης Παρασκευής – έφτασαν συνολικά τις 80 -, τα εξώδικα και τα εντάλματα σύλληψης κατά του προέδρου και άλλων δύο μελών του Δ.Σ. του σωματείου, με τη δικαιολογία δήθεν ότι οι αποφάσεις παίρνονται αντικανονικά, αλλά και την προσπάθεια σπασίματος της απεργίας από ομάδα εργαζομένων σε θυγατρική εταιρεία συμφερόντων Μάνεση, η αντιπαράθεση εργοδοσίας και απεργών κορυφώνεται.
Γι’ αυτό καλούσαν όποιον μπορεί να είναι την Τετάρτη 29/2 στο εργοστάσιο από τις 7 το πρωί για να βοηθήσει στην περιφρούρηση, μιας και φοβούνται ότι θα επιχειρηθεί κι άλλη προσπάθεια σπασίματος της απεργίας, αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιούσαν στις 11 το πρωί στα γραφεία της εταιρείας στη Κηφισιά.
Απευθύνουν δε κάλεσμα πλατιάς συμμετοχής στους εργαζόμενους, συνδικαλιστές και άλλα λαϊκά στρώματα όλης της Αττικής, αλλά και της χώρας. Οι απεργοί κλιμακώνουν έτσι την πάλη τους και απαντούν στην τρομοκρατία και τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η εργοδοσία, αδίστακτα, προσπαθεί να επιβάλει τα αντεργατικά της σχέδια για να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση της εταιρείας και να προστατευτεί η κερδοφορία της, κουρελιάζοντας κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, που εκβιάζονται σήμερα να ζήσουν με 500 ευρώ μηνιαίως.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Την Κυριακή στις 4 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη της Χαλυβουργίας, οι απεργοί διοργανώνουν συναυλία.
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς θα βρίσκεται εκεί, σε ένδειξη συμπαράστασης σε έναν αγώνα κορυφαίας σημασίας για την εργατική τάξη και ολόκληρο το δοκιμαζόμενο εργαζόμενο λαό.
Ελάτε μαζί μας! Θα συγκεντρωθούμε την Κυριακή 4/3 στις 11 π.μ. στο Βερόπουλο της Κάτω Κηφισιάς (Αχαρνών 80), από όπου θα πάμε με αυτοκίνητα στη Χαλυβουργία.
Για την κινητοποίηση των απεργών της Χαλυβουργίας Ελλάδας στην Κηφισιά, την Τετάρτη 29/2:
http://epitropikifisias.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Προηγούμενο άρθρο«Οι δήμοι δεν έχουν μερίδιο στη διαμόρφωση της ελληνικής κρίσης»
Επόμενο άρθροΟι γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Ν. Ερυθραίας στο Μέγαρο Μουσικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.